TURERRAMME GÅRD onsdag 24. august


Vi beøkser Ramme gård i Hvitsten. Gården er i aktiv bruk og eier Petter Olsen legger vekt på økologisk og bærekraftig drift. Den store attraksjonen på området er Havlystparken. Denne parken er anlagt som en barokkhage med skulpturer, fontener og en mengde sjeldne planter, og ligger med utsikt over fjorden. Våren 2022 skal etter planen også huset som Edvard Munch eide og og disponerte fra 1910 til sin død i 1944, åpnes for publikum. Vi får en 90 minutters omvisning i Havlystparken. Ramme gård har også et underjordisk billedgalleri med blant annet en fast utstilling av verk utført av kjente norske kunstnere fra Munchs generasjon. Det blir mulighet for besøk i dette billedgalleriet for de som ønsker å betale ekstra for dette. Vi legger også inn tid til besøk i gårdsbutikken. Vi blir hentet med buss fra Bekkelaget skole kl. 10. Turen koster 850 kr p.p. inkludert omviser i Havlystparken (det er ikke mulig å gå inn der uten omviser) samt lunch og buss. Retur til Holtet ca. 16.30. Turen forutsetter min. 20/maks 40 deltagere. Påmelding kontoret. NB! Kun noen få ledige plasser!


KONGSVINGER FESTNING OG KVINNEMUSEET onsdag 19. oktober

Onsdag 19. oktober skal vi besøke Kongsvinger festning, festningsmuseet og Kvinnemuseet. Vi starter på festningen.

Festningen ble bygget i 1682 og har aldri vært beleiret eller erobret, men har allikevel hatt en viktig strategisk betydning. Vi får omvisning i Festningsmuseet som inneholder tre ulike utstillinger, bl. a. om festningens historie. Så skal vi til Kvinnemuseet som åpnet i 1995. Museet holder til i en gammel sveitservilla fra 1857. Dette var barndomshjemmet til forfatteren og bohemen Dagny Juel. En av utstillingene her er viet hennes liv. Kvinnemuseet har vekslende utstillinger om kvinners liv og virke i samfunnet gjennom historien opp til vår tid.

Vi blir hentet av buss ved Bekkelaget skole kl. 10. Turen koster 850 kr. inkl. buss, lunch, omviser på festningen, samt orientering på Kvinnemuseet. Retur til Holtet før kl. 17. Turen forutsetter min. 20 deltagere.

Påmelding kontoret 23031130.